שי, על מנת למנוע את המקרה שהתרחש בעתיד, הנה עצתי בנושא.
הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מחלת הסלמונלה מתחילה ברכישה של המזון ממקורות בטוחים ומוכרים, הנמצאים תחת פיקוח: ביצים קונים מחנות המחזיקה אותם בטמפרטורה של לפחות 20 מעלות צלזיוס ולא בדוכן לוטו או בסטה פתוחה בשוק. אני מציע לך לא לקנות ביצים מלוכלכות, שבורות או סדוקות גם אם הן זולות יותר.
בשר שי, רק אצל קצב, המקבל את הסחורה ממשחטה מאושרת לאחר בדיקת משנה, המחזיק את העופות בקירור ושומר באופן קפדני על ניקיון והיגיינה בעסק.
בבית יש להקפיד על ניקיון והיגיינה של הידיים הנוגעות בבשר העוף והכלים המשמשים לחיתוך וטיפול בעוף (סכינים, לוחות חיתוך, כלי הגשה).
יש לבשל את העוף בישול יסודי, וגם שעושים אותו על האש, כדאי להצטייד במד-חום המאפשר לנו לוודא כי טמפרטורת הבשר הגיעה לפחות ל-65 מעלות למשך יותר מ- 5 דקות. מומלץ שלא לאכול ביצים רכות או ביצת "עין" של מנת להמנע מחיידקים העשויים להשאר בחיים בחלקים הרכים של הביצה.
בשר שי, רק אצל קצב, המקבל את הסחורה ממשחטה מאושרת לאחר בדיקת משנה, המחזיק את העופות בקירור ושומר באופן קפדני על ניקיון והיגיינה בעסק.
בבית יש להקפיד על ניקיון והיגיינה של הידיים הנוגעות בבשר העוף והכלים המשמשים לחיתוך וטיפול בעוף (סכינים, לוחות חיתוך, כלי הגשה).
יש לבשל את העוף בישול יסודי, וגם שעושים אותו על האש, כדאי להצטייד במד-חום המאפשר לנו לוודא כי טמפרטורת הבשר הגיעה לפחות ל-65 מעלות למשך יותר מ- 5 דקות. מומלץ שלא לאכול ביצים רכות או ביצת "עין" של מנת להמנע מחיידקים העשויים להשאר בחיים בחלקים הרכים של הביצה.
בברכה,
פרופסור רועי בורשטין
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה